neděle 23. září 2012

Zpěvavé léto: Pokoj, Marcelo ve skutečném světě, Jane, Dokonalý pár



Tak se další den se dnem sešel a i když je léto v nenávratnu, přesto bych chtěla ukončit seznam knih, které jsem za to období přečetla. Syki vymyslela výzvu, v níž ke každému dílu přiřadíme jeden song. Nuže, zde máte poslední várku. Jsou to celkem čtyři knížky s krásnými písničkami. :)




POKOJ


Zdroj: kosmas.cz
Autorka: Emma Donoghue
Název: Pokoj
Mé hodnocení: 4 hvězdičky

Od knihy jsem nic moc nečekala. Věděla jsem, že je vyprávěná z pohledu malého, pětiletého chlapečka, jehož celý svět je pouhý pokoj a jeho maminka, která s ním je celý den. Postupně se dozvídáme podrobnosti z jejich života, které jsou podle mého názoru v pravý čas dávkované a styl vyprávění, který z Jackových úst zní velmi specificky, dodal románu na originalitě a zajímavosti. Knížkou se nese podtón toho, jak velká je láska matky k dítěti. Proto jsem si pro tento titul svolila píseň Because You Loved Me od Celine Dion.







MARCELO VE SKUTEČNÉM SVĚTĚ

Zdroj: cooboo.cz
Autor: Francesco X. Stork
Název: Francesco ve skutečném světě
Mé hodnocení: 5 hvězdiček

Marcela jsem si neuvěřitelným způsobem oblíbila. Hrozně se mi líbilo, jakým způsobem uvažoval. Taky mě zaujal jeho vztah s Jasmine, í když mi přišlo, že se k němu chová ochranářsky, zároveň k němu byla upřímná a nechala ho postarat se o sebe. Do příběhu mi sedla i rádoby detektivní zápletka. Kniha mi hrozně moc dala  a kdybyste se nemohli rozhodnout, už jen kvůli té obálce stojí za to se jí kochat v knihovničce, nemyslíte? :)



Keith Jarrett - The Köln Concert.




JANE

Autorka: April Lindner
Název: Jane
Mé hodnocení: 2 hvězdičky

Příběh byl velmi čtivě napsán a líbilo se mi, jakým způsobem si autorka pohrála se změnami v příběhu kvůli jeho zakomponování do současného světa, ale Jane mi narozdíl od Jany Eyrové nepřišla jako silná a vyrovnaná osobnost, ale spíše jako nevyrovnaná holka, která mi nebyla dvakrát sympatická a ani Nico mi svým chováním moc neseděl. Taky mi vadilo, že celý koncept příběhu, každičká zápletka, je zrecyklovaná z původní Jany a za to jsem taky pár bodů strhla. Kniha pro mě přínosem nebyla, ale pokud jste Janu Eyrovou ještě nečetli, určitě po Jane sáhněte, jak píše sama autorka v doslovu, třeba vás to přesvědčí o tom, abyste se začetli do toho nezapomenutelného dobrodružství, které prožila na Thornfieldu Jana Eyrová. :)



Mundy - To You I Bestow.




DOKONALÝ PÁR

Zdroj: bux.cz
Autorka: Ally Condie
Název: Dokonalý pár
Mé hodnocení: 4 hvězdičky

Nemám moc co dodat. :) Líbil se mi vývoj hrdinky a její reakce na okolní dění. Kniha nebyla moc akční, jak některé dystopie bývají, ale občas je dobré si od takových příběhů odpočinout. Konec mě navnadil na další díl a já doufám, že nezklame. :)





Brandi Carlisle - The Story.


1 komentář:

  1. The Story je nádherná píseň a k Dokonalému páru se hodí :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář čtu a moc potěší! Díky, že se mnou sdílíte svůj názor. :)