čtvrtek 3. ledna 2013

#1 Series minilist: Once Upon a Time

Dnes bych vám chtěla představit svou novou rubriku. Protože si velmi často krátím čas různými seriály, ráda bych čas od času a velmi nepravidelně některý z nich představila.
Do filmařského řemesla nevidím a nepřísluší mi tím pádem recenzovat, ráda bych tedy v článku vždy pouze shrnula klady, zápory, dojmy a názory z čistě laického, diváckého hlediska.


Once Upon a Time


zdroj
Představte si postavy, které znáte ze svých oblíbených pohádek (zakleté "evil queen"), vyskytující se v našem světě.
Představte si ženu, která by ani ve snu nevěřila, už kvůli tomu, čím si v životě prošla, že je potomkem dvou z těchto pohádkových charakterů a jejím úkolem je všechny tohoto prokletí zbavit.
Seriál je v první sérii koncipován tak, že se prolínají životy v pohádkovém světě, takže se o různých postavách dozvíme více (například Kráska a zvíře, kde je "zvířetem" Rampelník, nebo se podíváme na příběh Sněhurky a prince Krasoně, Červené Karkulky a dalších) se současností ve světě našem (ovšem i v sérii druhé nezůstaneme pohádkových světů ušetřeni). Podíváme se do fiktivního městečka Storybrooke a zdejší svět už nebude takový, jaký býval.

Tenhle seriál mě opravdu chytil, výkony herců jsou famózní a každý díl je sám o sobě skvělou směsí akce, emocí i vtipu. Líbí se mi, jak si scénáristé pohráli s unikátní příběhovou linkou i přepracováním původních pohádek, dočkáte se nejednoho překvapení a přitom má pořád všechno svoji logiku a střípky v pravou chvíli zapadají do sebe. Podrobnosti se dozvídáte naservírované zlehka, ovšem na chvíli zase zasytí a fandíte nakonec i těm, do kterých byste to ze začátku vůbec neřekli. :)

Zřejmě většina z vás tento seriál moc dobře zná, ale přesto si myslím, že pokud někomu z vás ušel, určitě stojí za to najít si na něj ten čas. V současné době se vysílá druhá série, která čítá zatím 9 dílů.


Ráda bych se s vámi podělila i o video, v němž najdete intra všech zatím vyšlých epizod, která jsou podle mého opravdu povedená a vždy prozrazují, koho se bude daná epizoda nejvíce týkat. Ovšem některé jsou poměrně spoileroidní, takže pouštět na vlastní riziko. :)



Znáte tento seriál? Jaký na něj máte názor? Svěřte se.




4 komentáře:

  1. Tento seriál je úžasný! Veľmi ho mám rada 8) Krásne spracovali moje obľúbené rozprávky 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se mi na tom asi taky líbí nejvíc, náhled na pohádky zase z jiného úhlu. :)

      Vymazat
  2. Jééé! O tomto mi hovorila kamoška. No, vyzerá to tak, že je na čase si ho pozrieť. :D

    OdpovědětVymazat

Každý komentář čtu a moc potěší! Díky, že se mnou sdílíte svůj názor. :)