sobota 2. února 2013

Update: Leden 2013

Tak trošku jsem se inspirovala u holek z The Bookland ve formě tohoto příspěvku, ovšem měsíční shrnutí přečteného mívá většina blogerů, zaměřujících se na knihy, takže nápad není úplně nový. :)

Leden byl pro mě ve znamení zkoušek, takže mě celkový počet přečtených kousků překvapuje, znáte to, po zírání do písmenek ve skriptech není moc nálada na to, zírat do písmenek i jinde, často jsem prokrastinovala spíš nějakou tou pc hrou nebo seriálem. :D
Tohle je také hlavně přehled pro mě, na některé knihy připravuji "recenzi", ovšem chtěla jsem napsat odstaveček se svým názorem i k titulům, k nimž se v podrobnějším rozboru nebo nalákání vracet nechystám. Více už tedy čeká ve zbytku článku.

Za měsíc leden 2013 jsem přelouskala:


  1. Soužení (M.Stiefvater): Byla jsem zvědavá, jak se autorka popere s myšlenkou víl, zasahujících do lidského světa, tady konkrétně se děj točil okolo hlavní hrdinky Deirdre, vyprávěno z pohledu Jamese, jejího kamaráda, a Nualy, kteří oba podle mého drželi ten příběh na nohou, kdyby měla být kniha představená díky Dee znovu, asi bych s ní někam mrštila (jen můj pocit, že ta holka je ještě ...hm ... lítostivější a naivnější, než v prvním díle??). Vypravěč James mě tedy bavil hodně, nad hláškami jsem se smála a celkově děj odsýpal, takže nakonec si vysloužila 3 hvězdičky.
  2. Temné vize: Posedlost (L.J.Smith): Opět druhý díl série, musím říct, že co jsem čekala, jsem i dostala, takže pro mě průměr, ty tři hvězdičky dostala také. Děj se opět točí okolo skupinky, se kterou jsme se seznámili v díle prvním, Odhalení,  kde se naši milí pátrači dozvěděli nemilé skutečnosti, které hodlají určitým způsobem řešit. Už mám doma třetí díl a jsem zvědavá na ukončení celé série, na to, že knihy vyšly v 90. letech, jsou tu paranormální schopnosti popsány velice zajímavě, myslím, že dnes by to bylo jednodušší, díky dostupnosti zdrojů na tohle téma. :)
  3. Na půl cesty do hrobu
  4. Jednou nohou v hrobě (J. Frost): Holt urban fantasy. :D Hlavní hrdinka je sexy a badass, spřáhne se s upírem, dozví se pár zajímavých faktů o sobě a o těch, proti kterým bojuje, hodně věcí se zkomplikuje, ale zároveň i pár vyřeší, ovšem tak už to bývá, abychom mohli napsat více dílů. :P Prvnímu dílu jsem dala tři hvězdičky, druhému 4, kdo jste sérii nezkoušeli, určitě si na knihy najděte někdy čas, na oddech je to skvělá četba.
  5. Střet králů (G.R.R. Martin): Druhý díl ze série Píseň ledu a ohně, který jsem KONEČNĚ dočetla! :D Na únor a mooožná březen si dáváme s kamarádkou challenge přečíst třetí díl, Bouři mečů, která je ve své vázáné podobě pěkný macek, proto jsem zvědavá, jak dlouho mi bude trvat její přelouskání. Každopádně ke Střetu, stejně jako předchozímu dílu, chystám podrobnější ohodnocení, takže tady jen stručně. Opět potkáváme staré známé vypravěče, ale i některé nové. Oblíbíme si některé postavy, zatímco dalším upřímně přejeme cokoliv škaredého. :D Intriky, boj o moc a emoce se vyhrocují, začíná válka mezi pěti králi, kteří by se rádi viděli sedět na železném, nebo alespoň tom severském trůně a nikdo si už nemůže být ničím jistý. Koho neodradila délka téhle fantasy (tomuto dílu už se tak říkat dá, protože fantasy prvky se tu projevují v širším měřítku, než v díle prvním), myslím, že nemůže ničeho litovat, podle mého si zaslouží 5 hvězdiček bez debaty.




Použité obrázky obálek jsou z webů nakladatelství (MottoFragment - Soužení a Posedlost), z internetového knihkupectví Knihcentrum (Na půl cesty do hrobu, Jednou nohou v hrobě) a z webu sarden.cz (Střet králů).

2 komentáře:

  1. Tiež som stihla oba diely od Frostovej, ale oba dostali 4 hviezdičky. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou to zajímavé knížky, jsem ráda, že jsem si je přečetla, takové skvělé hodnocení si zaslouží. :)

      Vymazat

Každý komentář čtu a moc potěší! Díky, že se mnou sdílíte svůj názor. :)