pátek 3. května 2013

Na čekačce #6 - Květen 2013

Meme vymyslela Fierush.


Jasný, vím o blogu a zatím jsem neumřela. :D Připadám si trošku trapně, že měsíčně přidám jeden dva články, upřímně doufám, že se tohle vylepší. Píšu teď bakalářku, na začátku června mě čekají přijímačky na magisterský stupeň VŠ a bla bla, výmluv bych měla spoustu ... ovšem do tohoto článku patří kromě sebemrskačství, proč mám naplánován menší počet knížek hlavně jejich seznam, takže tu je máte:

1. Cesta (Cormac McCathy). Pouť otce a syna zimní krajinou směrem k mořskému pobřeží. Román se běžně řadí k postapokalyptické sci-fi, za tuhle knihu dokonce autor obdržel Pulitzerovu cenu. Dost zajímavé. Až ji přečtu, mohla by být i "recenze".
2. Lucerna v temnotě (Deborah Lawrenson). Podle anotace moderní gotický román, hlavně mě zaujalo prostředí Provence.
3. Jak neztratit lásku (Meg Cabot). Další kousek od mé milované Meg Cabot, vtipný román pro dospělé publikum, volné pokračování dílka Jak začíná láska. Myslím, že mě nezklame a v tomhle období něco podobného nutně potřebuju.

Všechno jsou to kousky z knihovny, Lucerna a Jak neztratit lásku na mě pěkně čekají, až si pro ně dojdu. Navíc jsem si na cesty v Kindlu rozečetla Hostinu pro vrány (čtvrté pokračování ságy Píseň ledu a ohně od G.R.R. Martina), které si sem tam otevřu i doma a po kapitolkách pomalu postupuju.

Zdroj obrázků: kosmas.cz (Cesta), weby nakladatelství BBart (Jak neztratit lásku), Fortuna Libri (Lucerna v temnotě) a Talpress (Hostina pro vrány).


Plánujete v květnu také zůstat s počtem knih mírně při zemi, nebo si na četbu čas přece jen uděláte? A co konkrétního si tu pozornost zaslouží? Pochlubte se, budu ráda. :)

2 komentáře:

  1. Jak neztratit lásku som mala doma aj ja z knižnice, ale nakoniec som sa do nej nepustila, nejako ma to predsa len neuchvátilo na 1. pohľad. Možno raz sa k tomu ale ešte vrátim 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem zvědavá, jak se bude líbit mně, první díl série byl celkem dobrý. :) Přece jen, je to Meg Cabot. ;)

      Vymazat

Každý komentář čtu a moc potěší! Díky, že se mnou sdílíte svůj názor. :)