čtvrtek 13. září 2012

Zpěvavé léto: Zaklínač I. - Poslední přání


Opět tu jsem s challenge Zpěvavé léto, kterou vymyslela Syki. Seznam s odkazy na všechny mé články naleznete ZDE.


Název: Zaklínač I. - Poslední přání
Autor: Andrzej Sapkowski
Hodnocení: *****


Dnes se podíváme na zoubek jedné knize, která si mě získala, ovšem četla jsem ji poměrně dlouho, jedná se o povídkovou knihu a jako takovou jsem si ji dávkovala po částech. Nic na tom ale nemění fakt, že si zaslouží svých 5 hvězdiček, které ode mě na Goodreads získala. Pan Sapkowski prostě umí.

U knihy jsem se smála, byla vyšokovaná, užívala si situace, v nichž se hlavní hrdina octnul, schvalovala a možná i odsuzovala některá jeho rozhodnutí, ale každou přečtenou stránkou si mě Geralt (i s Marigoldem) zaháčkoval.

Mám doma i druhý díl s povídkami o zaklínači Geraltovi z Rivie (s podtitulem Meč osudu) a těším se, až se do něj konečně začtu.

Rozhodla jsem se využít song ze soundtracku z PC hry The Witcher 2 (ano, správně, vytvořené na motivy knižního Zaklínače), který naprosto vystihuje mé pocity z četby. Takže, přeji příjemný poslech. :)

The Witcher 2 - Assassin Looms.


2 komentáře:

  1. Tuhle hru hraje brácha, takže písničku znám - vždycky si do zblbnutí pouští soundtracky her, které zrovna hraje :) Je pěkná a i hra vypadá skvěle :) Knížku jsem kdysi také četla, ale je fakt, že už si toho z ní příliš nepamatuju. Možná bych si ji měla osvěžit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že se do hry někdy pustím. :) Zaklínač za osvěžení určitě stojí, i když, já tu mám tolik knížek, že sama nevím, co číst dřív, takže re-readingy čehokoliv jdou stranou před novými kousky. :)

      Vymazat

Každý komentář čtu a moc potěší! Díky, že se mnou sdílíte svůj názor. :)