pátek 23. listopadu 2012

Autogram Meg Cabot

Zdravím. :)

Meg Cabot je jedna z mých nejoblíbenějších spisovatelek. Její knihy mě provázejí už hezkou řádku let. Původně to bylo několik dílů jejích Princezniných deníků, ovšem později u nás začala vycházet i její série o mediátorce Suze Simonové a já netrpělivě čekala na každý další díl, který v češtině vyšel.

Později jsem se dostala i k její sérii o Heather Wells a Úspěšné smolařce, Hrdince, V kůži supermodelky, Nenasytné, románu v e-mailech Jak začíná láska a nově se chystám i na její sérii Abandon, jejíž první díl u nás letos vyšel pod názvem Mezi láskou a smrtí.

Co tím ale chci říct? Meg Cabot, její humor a lehkost, se kterou jsou její knihy napsány (zásluha také přísluší překladatelům), mám moc ráda a myslím, že mě její knihy budou bavit ještě dlouho. Proto jsem chvíli váhala, ale nakonec jsem se rozhodla jí napsat dopis a vyjádřit svůj obdiv a pokud by to vyšlo, snad poprosit i o nějaký ten autogram.

Nebyla jsem si jistá, zda mi zpět nějaký ten balíček přijde, ale dorazil a já bych se s vámi chtěla podělit o jeho obsah a také o cestu, kterak jsem se k němu dostala. Třeba tento článek někdo ocení a dodá mu odvahu Meg také napsat.




Především, co budete potřebovat, aka pošlete?

  • 2 obyčejné obálky (já použila velikost A4 a A5)
  • list papíru, na který napíšete dopis 
  • mezinárodní odpovědní kupon (k tomu se ještě blíže dostaneme)


Opravdu hodně informací jsem čerpala z blogu Sammy , která sbírá autogramy různých celebrit a zveřejnila spoustu skvělých návodů, které mi obrovsky pomohly, za což jí patří velký dík, také k ní v článku párkrát odkážu na některý její postup/rady, co a jak.

1.  Jako první věc, napište dopis, nejlépe v angličtině. Já napsala malé info o sobě - jak se jmenuji, kolik mi je let, odkud jsem, že studuji na vysoké škole, co ráda dělám ve volném čase a proč jsem se jí rozhodla napsat. Dále jsem uvedla, které její knížky jsou mé nejoblíbenější a na které se chystám/zaujaly mě, zmínila i filmy o princezně Mie a poděkovala za její příběhy. Poprosila jsem o autogram a popřála vše dobré do budoucna. To jen tak pro inspiraci. :)
Články s tipy, jak adresáta oslovit a nějaké základní fráze najdete ZDE a co NIKDY nepsat ZDE.


2.  Dále si na větší obálku nadepište ADRESU Meg Cabot (najdete i na oficiálním webu):


  • Meg Cabot, P.O. Box 4904, Key West, FL 33041-4904, USA


Do levého horního rohu připište vaši (zpáteční) adresu, kdyby náhodou balíček nedošel, aby vám ho mohli vrátit  (článek s postupem u Sammy).


3.  Na menší obálku napište svou adresu. Nejlepší by byla velikost obálky A5, v této obálce se vám pak vrátí materiály, které vám pošlou zpět.

Stav po přijetí obálky, nenafotila jsem proces odesílání, takže alespoň takto. Povšimněte si razítka You rock!, potěšilo. :D


4.  Pak je tady mezinárodní odpovědní kupon. Má modrou barvu a měli byste ho na většině pošt sehnat. Nazývá se také IRC kupon, kdyby u okýnka nevěděli. :D. Stojí 40 Kč. Je potřeba, jako takové ujištění, že vám pošlou zásilku zpět, aby nemusela Meg platit poštovné ze svého. Ale někde jsem četla, že posílá balíček i když "odpovědku" nevložíte, tohle ale nemám ověřené.

Takto vypadá IRC kupon (mezinárodní odpovědka) -  zdroj


5.  Takže, máte napsaný dopis, obálku nadepsanou vaší adresou a mezinárodní odpovědní kupon. Tyhle tři věci vložte do velké obálky, nadepsané adresou na Meg Cabot, opatřené vaší zpáteční adresou v levém horním rohu.

6.  Nyní můžete obálku zalepit a odnést na poštu, já platila za odeslání 30 Kč (rychlejší cesta).


A nezbývá než čekat. :) Mně přišel balíček zpět asi po měsíci.

A co jsem v obálce našla?
Dopis s oslovením a poděkováním, je mi jasné, že vždycky jen vymění jméno, ale přesto, bylo úžasné něco takového číst.






Přišlo:
  • dopis (fotka výše)
  • letáček, z jedné strany tvořený obrázky obálek Meginých knih, ze strany druhé krátké Megino bio a  odstaveček ke každé z jejích sérií, fotky z obou stran níže
  • 2 samolepicí kartičky ke vlepení např. do knihy s pravými autogramy
  • pohlednice a záložka ke knize Abandon (u nás vyšlo pod názvem Mezi láskou a smrtí)
  • vizitka s odkazem na oficiální web
  • 3 záložky, jak vidíte, z jedné strany je hláška (dostalo mě "Meg´s Got Your Back" :D), ze strany druhé obálky příslušné série: růžová záložka - Princezniny deníky, fialová záložka - paranormální série (Mediator, Abandon, Vanished, Insatiable), modrá záložka - série o Heather Wells (Velikost L, XL, ..) a The Boy Next Door (Jak začíná láska)
























Pokud byste měli nějaké dotazy, klidně se v komentářích ptejte, možná jsem na něco zapomněla. :)


3 komentáře:

  1. Páni, tak to je vážně super! Možná se někdy odhodlám napsat nějaké spisovatelce nebo spisovateli, ale nejspíš až budu větší... Každopádně se ti to opravdu povedlo :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc. :) Meg Cabot mám opravdu ráda, chvíli jsem se odhodlávala, ale jsem ráda, že nakonec všechno proběhlo vážně hladce. :) Určitě někomu napsat zkus, je to zase další zajímavá zkušenost.

      Vymazat
  2. Milujem Meg a jej skvelé knihy! :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář čtu a moc potěší! Díky, že se mnou sdílíte svůj názor. :)