neděle 4. listopadu 2012

Na čekačce #1 - Listopad 2012


I já jsem se rozhodla zúčastnit tohoto projektu, který má na svědomí Fierush.

V podstatě jde o sestavení si seznamu knih s pořadím, v jakém si je chceme přečíst. Počítají se sem knihy vlastní, půjčené z knihovny, nalezené, ukradené, whatever. (neberte mě moc vážně :D). Další měsíc bychom měli zhodnotit, jak jsme si vedli v tom předchozím a stanovit si seznam nový, možná s chudáky zbytky z měsíce předešlého (jak se znám :)).

Můj seznam na listopad:

1. Rjú Murakami - Čáry

  •     V knihovně jsem ji popadla s vidinou, že si počtu jednu z variací na téma "kritika japonské konzumní společnosti" ... nu, řekněme, že sex, nebo alespoň hovor o něm jsem nečekala. :D

2. Stieg Larsson - Muži, kteří nenávidí ženy

  • Bestseller, který se konečně dostal i ke mně. Myslím, že není moc co jiného říct, těším se, až se děj pořádně rozjede.

3. Haruki Murakami - Norské dřevo

  • Haruki Murakami mi byl několikrát doporučen a protože jsem narazila u nás v městské knihovně zrovna na tohle dílo, neváhala jsem. Očekávání? Podle anotace se dozvím zase něco nového z historie Japonska, dostanu se k filozofickým myšlenkám autora a nějaké té lásce, snad nezklame. :)

4. Robert Fulghum - Opravdová láska

  • Měla jsem čest již s jeho knihou Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce, která byla skvělá a tak jsem po delší době sáhla po další krásce z Fulghumova pera.

5. L.J. Smith - Temné vize (Odhalení)

  • Rozhodla jsem se dát šanci i této spisovatelce, prý je série Temné vize poměrně povedená, ovšem po "jejích" Upířích denících po nepříliš blahých zkušenostech mé kamarádky určitě nesáhnu. :) 

6. Corinne Hoffmann - Afrika, má láska

  • Čtvrtý díl série, která postupně vychází i u nás a nejspíš ji budete znát. Žena ze Švýcarska, která se zamilovala do Masaje, rozhodla se žít s ním v jeho vesnici, porodila holčičku, založila si v Africe i obchod. Jak to tak bývá, nebyla to úplně procházka růžovým sadem a jednotlivé díly této autobiografické série nás provází jejím životem a rozhodnutími, které musela udělat.

7. Maggie Stiefvater - Nářek

  • S M. Stiefvater mám zkušenost díky její sérii Vlci z Mystic Falls, a protože se mi její styl psaní moc líbí, rozhodla jsem se dát šanci i dalšímu jejímu příběhu.

8. Maggie Stiefvater - Soužení

  • Pokračování Nářku, stejné důvody. :)

9. G. R. R. Martin - Střet králů

  • Protože mě zaujal seriál, rozhodla jsem se postupně přečíst knižní předlohu a do té jsem se zamilovala. Série Píseň ledu a ohně má úplně všechno, co od knihy očekávám, aby mě dostala. Děj má spád, absolutně netušíte, co se stane na další straně, vše má svou logiku a je přesně provázané. Martin má smysl pro detail, čehož si neuvěřitelně cením a líbí se mi, že žádná z postav není jen čistě černá nebo bílá. Každý z dílů je ovšem poměrně obsáhlý, takže tahle kráska mi hádám ještě nějakou chvíli vydrží.


Zdroj: weby příslušných nakladatelství, u nichž knihy vyšly.

Myslím, že jsem si na sebe upletla pěkně tlustý bič, s tím, kolik toho mám teď do školy je devět knih hodně, ale všechny, až na Střet králů, který vlastním, jsou z knihovny, proto bych se měla pokusit s četbou pohnout. Tak mi držte palce. :)




4 komentáře:

  1. zůčastni se giveaway u mě na blogu:)

    OdpovědětVymazat
  2. Stieg Larsson Muži, kteří nenávidí ženy - je neskutocne dorbá kniha..sice som najprv videla film a potom az som citala..myslela som si ze uz budem vedet co sa bude diat diat..ale prave naopak nevedela som sa od toho odtrhnut :)
    pekny zoznam :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :) Film jsem ještě neviděla, ale kniha je vážně bombastická, dnes jsem ji dočetla a nemůžu říct nic jiného, než wow!

      Vymazat
  3. Temné vize jsou opravdu docela dobré. A tvou kamarádku chápu, fakt to není nic moc.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář čtu a moc potěší! Díky, že se mnou sdílíte svůj názor. :)